Akupunktur

Första besöket: 60min 650:-
Återbesök: 45min 550:-
Akupunktur i kombination med massage: 
Återbesök + 15 min massage 60 min 650:-
Återbesök + 30 min massage 75 min 890:-
Återbesök + 60 min massage 105 min 1090:-

Hur går behandlingen till? 
Vid ditt första besök får du fylla i en hälsodeklaration och berätta om dina besvär, befintliga och gamla. Jag kommer sedan att använda mig av pulsdiagnostik. Det innebär att jag kommer att känna på din puls om den är spänd eller avslappnad, bred eller smal, ytlig eller djup och på så sätt få fram vilka obalanser som finns i kroppen. Därefter sätts mycket tunna sterila engångs nålar på utvalda områden och får sitta kvar i 20 minuter. Behandlingen sker liggandes på en bänk.

Efter behandling bjuds du på en kopp té


Jag har stor respekt för för eventuell nålrädsla och i sådana fall tar vi det långsamt steg för steg så att du kan känna dig lugn och trygg under hela behandlingen.

Den första effekten vid en behandling är att man oftast upplever en djup avslappning under och efter behandlingen. 

Du är i trygga händer
Jag har en bakgrund inom sjukvården som undersköterska och har läst 3 år på Ahremarks Akupunktur där vi fördjupat oss inom österländsk såväl som västerländsk medicin. 

Vilka biverkningar finns?
Biverkningar är ytterst ovanliga vid traditionell kinesisk akupunktur eftersom inga kemiska ämnen tillförs kroppen. Men ibland kan man uppleva en känsla av ömhet där nålen suttit som håller i sig allt från några minuter till några dagar. Det är normalt och inget farligt. Man kan påskynda läkningen genom att massera lätt på området.

Hur ofta ska jag gå? 
Vi brukar rekomendera våra kunder att gå på behandling varannan vecka.  Hur många behandlingar som krävs är svårt att svara på innan, det beror på dina besvär och dina medfödda egenskaper. Har du gått med ett besvär länge tar det längre tid att balansera upp det. 

Hur fungerar akupunktur?
Akupunktur är en naturlig och skonsam behandling för att uppnå dina hälsomål och har funnits i över 5000 år. Den används för att reglera obalanser i kroppen genom att placera nålar på specialla punkter. Genom att stimulera olika punkter på kroppen kan cirkulationen och andra funktioner i kroppen regleras. Då finns mer resurser för läkning tillgängliga för kroppen. Akupunktur hjälper kroppen att hitta vägar för att balansera det som kommit ur balans.
Ett exempel följer här. Om du fått ett skärsår läker det vanligtvis utan att du behöver göra något speciellt. Det ligger i kroppens natur att läka det som gått sönder. Så bör det också vara med andra hälsobesvär men en obalans kan hindra eller fördröja läkningen. Då kan akupunktur användas för att återskapa balans så att kroppens naturliga läkningsförmåga stimuleras.
Behandlingen anpassas efter personen så även om två personer har samma symtom stimuleras ofta olika punkter på dem.

Vad kan behandlas med akupunktur? 
- Astma
- Allergi
- Värk
- Stress
- Utbrändhet
- Magbesvär
- Tennisarm
- Infertilitet
- Gynekologiska besvär
- Fibromyalgi
- Illamående
- Trötthet
- Högt blodtryck
- Hjärnskakning
- Depression
- Sömnbesvär
- Autoimmuna sjukdomar
- Biverkningar från läkemedel
- Eksem

http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/n%C3%A5lar-hj%C3%A4lper-mot-sv%C3%A5r-stress-1.464916 

http://www.healthcmi.com/Acupuncture-Continuing-Education-News/1277-acupuncture-ginger-moxibustion-effective-for-tinnitus-new-study