Välkommen hit!

Lammgårds Spa & Massage startades upp av Emelie Lammgård, som är SPA-konsulent, akupunktör, diplomerad och certifierad massör. Verksamhetens grundtanke är att minska stress, smärta och öka välbefinnandet hos våra kunder. Att få fler att bli medvetna och lyssna på sina kroppar för Mår man bra så fungerar man bättre.


Vi jobbar främst med ekologiska och naturliga produkter, det för att ta hand om hud, kropp och miljö på bästa sätt. Det är lika viktigt vad du smörjer in din kropp med som vad du stoppar i den - Mår din kropp bra så mår du bra!

Egna ord:
Jag började arbetslivet inom sjukvården som undersköterska och har alltid haft en stor passion för att jobba med människor. Intresset för friskvård har alltid funnits med mig sen jag var liten då mamma och pappa drev ett eget företag där pappa jobbade som massör & mamma som hudterapeut, farmor som hudterapeut och farfar som massör och akupunktör samt att även min farbror är utbildad massör. Man kan med andra ord säga att det ligger i släkten!

Sjukvården var väldigt lärorik och intressant men jag kände för att göra en större förändring och lära mig mer om hälsa och stress, så jag sökte in till "Spa-programmet" på Örebro universitet där vi fick prova på det mesta inom hälsa så som kost, träning, stresshantering, spa, massage, psykolgi m.m. under två år - och jag var fast!  Jag jobbade som anställd i 2 år och åkte ut till olika företag och masserade innan jag bestämde mig för att 2011 starta upp Lammgårds Spa & Massage. Utan att egentligen ha någon som helst insikt eller kunskap om hur det skulle vara att driva ett företag började jag boka in kunder i min mammas källare och lära mig bokföring på kvällarna, jag tog mod till mig att hyra en lokal på Stortorget år 2012 samtidigt som jag växlade mellan två olika jobb på USÖ. November 2013 hyrde jag in mig på Salong sax in hte city som jag delade tillsammans med andra egenföretagare och jag sa upp mig från min trygghet på USÖ och valde att istället satsa helhjärtat på företaget. 2015 startade jag upp en webshop på hemsidan fylld med härliga Eko-produkter, doftljus, tvålar och téer. Företaget expanderade och kundunderlaget blev allt större. Att jobba mot smärta och stress samt erbjuda EKO-produkter hade större efterfrågan än jag vågat tro. I Maj 2016 flyttade jag min verksamhet vidare till en egen salong på Storgatan 6 i Örebro, med tillgång till eget skyltfönster, butiksdel och ett behandlingsrum extra, här såg jag en potential för företaget att kunna fortsätta växa. 2017 utökades vårat team
 då Linn som är auktoriserad Hud- & Spaterapeut började hos oss. Företaget växte ännu mer och i November tog vi över grannlokalen och öppnade upp en större yte med ytterligare ett behandlingsrum och större butiksdel. I December 2018 började Catrin hos oss som är utbildad massör och kommer att erbjuda klassisk massage, koppning, idrottmassage & företagsmassage hos oss. 2019 började Johanna hos oss, Johanna är en utbildad massör, spaterapeut & PT. 2021 kom Alexandra in i vårat gäng med en härlig energi nyutbildad inom finsk massage, idrottsmassage, kost & PT.

Utbildningar & Kurser jag har gått:

 • Spa programmet tillhörande Örebro Universitet 2010-2012.
  Innefattar idrott A, idrott B, Spa traditioner ur ett västerländskt perspektiv & Hälsofrämjande levnadsvanor ur ett kinesiskt perspektiv. Under dessa 4 block så får man lära sig en hel del om hälsa, anatomi, spa, kost, stresshantering och träning.
 • Certifierad av Branchrådet svensk massage 2011.
  Här genomgår man både praktiska och teoretiska prov inom anatomi, massage och fysiologi. Man genomgår prov i massage, stretchning & töjning.
 • Färgning av fransar & bryn, vaxning, manikyr & varma stenar massage 2011
 • Fibromassage Mars 2013
 • Produktkurs MARIA ÅKERBERG April 2013
 • Make Up kurs MARIA ÅKERBERG November 2013
 • Koppingmassage November 2014
 • Hudsjukdomar MARIA ÅKERBERG Mars 2015
 • Undersökningsteknik April 2016
 • Kosmetisk Kemi MARIA ÅKERBERG April 2016
 • Auktoriserad återförsäljare av MARIA ÅKERBERGS produkter
 • Belastningsskador Oktober 2016
 • Pure Cell Treatment MARIA ÅKERBERG Oktober 2016
 • Akupunktur via Ahremarsk Akupunktur i Örebro 2015-2018
 • Lotorpsmetoden/Thoracal Mobilisering Oktober 2018
 • Bambumassage Oktober 2020

Verksamheten innehar F-skattsedel sedan 2011

Emelie Lammgård 
VD, Certifierad massör, Akupunktör & SPA-konsulent

 

Träning och hälsa och är en stor del av mitt liv som jag vill dela med mig av till andra!