Koppning set

Pris:
299 kr
Inkl. 25% Moms
Art.nr:
P1728782
Delbetala från 17 kr/mån Mer info
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Koppning förbättrar cirkulationen vilket bidrar till att minska celluliterna samt ger dig en mjukare och slätare hud. 

Koppningsmassage utförs genom att dra kopporna över huden. Det är ett mycket effektivt sätt att öka cirkulation av blod och lymfa i ett område och samtidigt få en mycket behaglig massage väl värd att prova på.Med koppningsmassage kan även hudbristningar läka ut samt förebygga/behandla celluliter. Vid blixtkoppning, då kopparna sitter några sekunder innan de flyttas till nya ställen, stimuleras cirkulationen och meridianflödet.

Behandlingen med koppning underlättar för slaggprodukter och gifter att dräneras ut samtidigt som fettcellerna kommer i lipolys och frisläpper lagrad energi.

Behandlingen med koppning gör att du får en långsiktigt bättre cirkulation som kan ge ett långvarigt resultat.Elastin och kollagen påverkas fördelaktigt med koppning vilket ger en smidigare och fastare hud. Du kommer att både se och känna att din hud blir mjuk och len!

Gör såhär:
Fäst koppan på huden genom att klämma på den på sidorna. Efter att koppan har fästs dras den långsamt över huden på de ytor som ska behandlas. Ett par drag på varje yta räcker, och det är bra ifall de sker i riktning mot ljumsken eller armhålan. För att kunna flytta runt koppan bör man smörja in huden så att den kan glida lätt. 

Smörj in huden med en mild olja eller kräm innan du gör behandlingen. Detta gör att koppan glider bättre. Ett annat sätt är att utföra behandlingen i samband med att du duschar. I duschen fungerar duschtvål utmärkt som glidmedel.
Koppning ska kännas ordentligt, men ska i normala fall inte göra ont. 

Koppning kan utföras en till två gånger per dag under de första veckorna och därefter en till två gånger i veckan. Koppning kan ske lokalt för vissa punkter eller utföras som massage. Kopporna skall inte sitta på samma punkt mer än 15-20 minuter.

Koppning skall ej brukas av personer som tar blodförtunnande medel. 

Koppnings-setet som består av 4 st koppor är i gummi med bra vidhäftningsförmåga mot huden. 

Koppornas diameter är 65, 50, 38 och 30 mm.
Vikt ca 500gr 

Vad händer i kroppen
Undertrycket i koppan drar till sig vätskor, det betyder först och främst att tillströmningen av blod ökar. Utöver detta så har koppan stor effekt på lymfsystemet. Ökas tillförseln av blod så förbättras kroppens förutsättningar att läka sig själv och hjälper lymfsystemet att göra sig av med en större mängd slaggprodukter än vad som är normalt.

Blodet transporterar syre, huden behöver syre för att förnya sig och hålla sig frisk. Desto äldre du blir desto svårare blir det att syresätta huden. En dåligt syresatt hud är första steget till hudens åldrande samt är grogrunden för celluliter.

Vid behandling med koppning ökar effekten vid en god och nyttig kosthållning samt god konditionsträning och det är viktigt med ett extra vattenintag då utsöndringen av gifter i kroppen ökar.


Ytterligare fördelar med koppning:
Blodcirkulationen ökar (ökar syretillförsel)
Musklerna slappnar av
Huden vitaliseras
Svullnader minskar
Huden stramas upp
Rynkor och linjer slätas ut
Ärrbildningar minskar
Huden renas
Spänningshuvudvärk kan lindras

Risker
Koppning är generellt ansedd som en ofarlig terapimetod, men det finns några saker att tänka på. Behandlingen är i normala fall inte smärtsam, men kan i vissa fall ge upphov till viss smärta. Efter att koppan tagits bort från huden syns det ofta märken där kärlen har suttit. I de flesta fall rör det sig om röda märken på kanterna där kopparna har suttit som försvinner relativt snabbt. Missfärgningar som inte försvinner snabbt beror ofta på att man har rört kärlen över huden. 
Man bör vara försiktig och inte själv utföra behandling på den yta som har tunn hy eller ytligt liggande blodkärl. Undvik områden med åderbråck.
Om huden är skadad eller om man har några hudsjukdomar bör läkare kontaktas innan behandling.